Razer rust Blade Pro-notebook uit met GTX 1080 en 'koeldampsysteem'

Razer zet zijn Blade Pro-notebook opnieuw in de markt, dit keer als de ultieme gaminglaptop die desondanks relatief licht en dun is gehouden. Van de specificaties kunnen gamers in elk geval alvast watertanden.

De Blade Pro is uitgerust met een Intel Core i7-processor uit de Skylake-familie. Opvallend, want we zien tegenwoordig telkens meer systemen opduiken die kiezen voor de volgende cpu-generatie, onder de naam Kaby Lake. Op andere gebieden wordt er niet teruggehouden: een GTX 1080-gpu, 32 GB DDR4-werkgeheugen en maximaal 2 TB ssd-ruimte maken er deel van uit. 

De notebook is voorzien van een 17,3 inch 4K-scherm en een mechanisch toetsenbord met de typerende, kleurrijke backlight van Razer.

Koeldamp

Het geheel is 2,2 centimeter dik en weegt 3,45 kilo. De compacte vorm wordt mede mogelijk gemaakt door een koeldampsysteem: "De dampkamer reduceert de warmteweerstand en hotspots door warmte snel, gelijkmatig en efficiënt te verdelen en zorgt samen met een ventilator en dynamische warmtewisselaar voor een optimale warmteafvoer," legt de fabrikant uit.

Goedkoop is de Razer Blade Pro allerminst. Je bent er minimaal 4199 euro voor kwijt, wanneer het apparaat volgende maand lanceert.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Notebooks

Tags: razer, blade pro