abonneren

Razer Blade-gaminglaptop krijgt krachtigere GeForce GTX 970M-gpu

Razer heeft zijn game-laptop, de Razer Blade, een flinke upgrade gegeven die het apparaat nóg geschikter maakt om mee te gamen. De ultradunne netbook krijgt een GeForce GTX 970M-videokaart ingebouwd, en een nieuwe Intel quadcore-chip die 400 MHz sneller is dan zijn voorganger.
Daarmee wordt de flinterdunne Blade nog interessanter voor gamers. Die betalen al graag de hoofdprijs voor de laptop, die tot nu toe 'slechts' een GeForce GTX 870-gpu had van Maxwell. De nieuwe 970M is een stuk sneller, zonder dat de laptop daarbij volgens Razer dikker wordt.

De nieuwe videokaart in de Blade is ook een stuk koeler dan zijn voorganger, al wil Nvidia daarover geen precieze specificaties kwijt omdat het per apparaat verschilt.

Naast een nieuwe gpu heeft de Razer Blade ook een snellere processor. De Intel i78-core gaat van 2.2 GHz naar 2.7 GHz. Ook dat zullen veel gamers erg prettig vinden.

Qua uiterlijk verandert er weinig aan de Blade. Het apparaat blijft nog steeds een flinke 14 inch, met een scherm van 3200 x 1800 pixels. De nieuwe laptop moet "vanaf 2,200 dollar" gaan kosten, zo'n 1,800 euro.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Notebooks

Tags: Razer, Razer Blade, geforce, geforce gtx 970m, intel i78

Laatste reactie