abonneren

Rara gaat de competitie met Spotify aan

Muziekstreamingdienst Rara.com is de volgende online-muziekdienst die gaat strijden om onze aandacht. Met de introductie in 16 landen waaronder Nederland pakken ze het direct groots aan.

Wel vinden wij de naam voor Nederland een beetje raar. Het roept geheel verkeerde associaties op met politieke activisten uit een grijs verleden. Maar goed, voor een tarief vergelijkbaar met die van Spotify richt Rara zich op gebruikers, die er (nog) niet zoveel van begrijpen, de streaming-leek dus. Rara is beschikbaar via de website op de pc en via een app voor Android-smartphones. Een iOS-app komt later. Ook is de dienst standaard aanwezig op nieuwe HP-computers.

Rara komt uiteindelijk in 23 landen beschikbaar voor totaal 900 miljoen mensen. Op dit moment biedt de dienst 10 miljoen nummers van de grote labels als Sony, Universal, Emi en Warner.

De eerste drie maanden kosten maar 99 cent. Daarna kost het €4,99 per maand voor onbeperkt muziekluisteren via de browser. Om via een mobiele app te luisteren moet €9,99 betaald worden.

Rara gebruikt een eigen formaat vergelijkbaar met AAC op 48 tot 72 kbps. Dit is bijzonder compact en vraagt dus minder bandbreedte dan bijvoorbeeld de 160 tot 320 kbps van Spotify. Het verschil in geluidskwaliteit moet moet wel hoorbaar zijn.

Meer info.

 

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Streaming media

Tags: rara

Nieuws headlines

Laatste reactie