abonneren

RansomFree is gratis tool die beschermt tegen ransomware

Ransomware staat momenteel volop in de belangstelling en er verschijnen constant nieuwe varianten. Beveiligingsbedrijf Cybereason claimt dat het gratis RansomFree ransomware detecteert wanneer de besmetting begint. Zo wordt encryptie van bestanden voorkomen.

Het programma RansomFree is gratis te downloaden en beschermt vervolgens je computer en gedeelde netwerkbronnen tegen ransomware. Volgens Cybereason kan het programma 99 procent van de ransomware detecteren en stopppen voordat er schade wordt aangericht. Hiervoor wordt gedragsanalyse gebruikt die detecteert of er typische ransomwareactiviteit plaatsvindt. Wordt er een ransomwareproces gedetecteerd, dan wordt dit proces onmiddellijk gestopt.

RansomFree is beschikbaar voor Windows 7, 8, 10, 2010 R2 en 2008 R2. Volgens Cybereason is de impact op de prestaties van de computer gering. Het programma is bedoeld voor preventie, ben je al besmet met ransomware dan kun je terecht bij de anti-ransomwaresite No More Ransom.

Bron: Cybereason

Geschreven door: Jeroen Boer op

Category: Nieuws, Security

Tags: beveiliging, Ransomware

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord