abonneren

Raadsvergaderingen met iPad is geen besparing

Sommige stadsdelen van Amsterdam zijn overgegaan op de iPad om zo papierloos te kunnen vergaderen. Behalve dat er dan minder hoeft te worden gesjouwd zou dit ook een grote besparing moeten opleveren.Onderzoek van stadsdeel Noord wijst echter uit dat het gebruik van iPads per saldo juist een grote kostenpost is.

Ook in Noord wil men aan de iPad, behalve dan het CDA en SP. Zij vinden dat in tijden van crises dergelijke hoge investering voor iets als een iPad niet uit te leggen is aan de kiezer. Daarbij komt dat volgens het CDA de besparing op papier maximaal 15.000 euro bedraagt en dit niet opweegt tegen de investeringskosten van tegen de 90.000 euro (aanschaf- en ICT-kosten). CDA en SP zeggen dan ook het gebruik van de iPad te weigeren en zelf de kosten van digitaal vergaderen voor hun rekening te nemen.

Via: AT5

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Samenleving

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord