abonneren

Quick Charge 2.0 laadt mobieltjes driekwart sneller op

De nieuwe Snapdragon 800 processor wordt standaard geleverd met Quick Charge 2.0. Volgens Qualcomm kan deze snellaadtechnologie een mobieltje of tablet tot 75 procent sneller opladen.

Processorfabrikanten proberen hun cpu's zo snel en zuinig mogelijk te maken. Qualcomm werkt met Quick Charge ook aan technologie om het opladen van de accu te versnellen. Deze hardwarefabrikant produceert de Snapdragon processors die in veel mobiele apparaten zijn te vinden. Afgelopen jaar werden meer dan 70 mobiele apparaten gelanceerd met de Quick Charge 1.0 snellader van Qualcomm. Dankzij Quickcharge 1.0 kunnen onder andere de Samsung Galaxy S III, Nokia Lumia 920, Asus Padfone en LG Nexus 4 tot 40 procent sneller worden opgeladen dan oudere mobieltjes.

Qualcomm introduceert nu Quick Charge 2.0. Deze snellaadtechnologie wordt standaard geleverd bij smartphones en tablets die straks worden uitgerust met de splinternieuwe Snapdragon 800 processor. De hardwarefabrikant zegt dat apparaten met de nieuwe Quick Charge 2.0 zelfs tot 75 procent sneller kunnen worden opgeladen. In het testlab heeft Qualcomm dit uitgeprobeerd op een tablet die normaal 7 uur in het stopcontact moet voor een volle lading. Met Quick Charge 2.0 zou de accu van deze tablet al na 3 uur op volle sterkte zijn.

Bijkomend voordeel is dat met Quick Charge 2.0 ook grotere apparaten kunnen worden opgeladen, zoals kleine notebooks. Dit komt doordat de oplader nu 60 watt energie kan leveren. Bij Quick Charge 1.0 is dit maximaal 10 watt. De Quick Charge 2.0 oplader is compatibel met Quick Charge 1.0 apparaten. 

Het zal tot begin 2014 duren voordat de eerste apparaten met Quick Charge 2.0 te koop zijn. Alle smartphones en tablets met de Snapdragon 800 processor zijn standaard voorzien van Quick Charge 2.0. Deze 2,3 gigahertz quadcoreprocessor is een system-on-a-chip (soc) inclusief een grafische processor en een lte-modem. Deze processor is geschikt voor beeldschermresoluties tot 2.560 x 2.048 pixels, biedt ondersteuning voor usb 3.0 en lijkt ook geschikt voor de productie van kleinere notebooks.

Geschreven door: Ruud de op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: smartphones, tablets, quick charge 2.0, Snapdragon 800, Notebooks

Nieuws headlines

Laatste reactie