abonneren

Qualcomm zet de aanval in op Intel

Qualcomm zet de aanval in op Intels Ultrabooks door laptops met een Snapdragon-processor te promoten. Deze ARM-laptops met Windows 8 zijn zelfs nog dunner en lichter dan de MacBook Air.

De succesvolle processorfabrikant Qualcomm zoekt een afzetgebied voor zijn quadcore Snapdragon S4-processor. Het bedrijf richt zich daarbij op dunne laptops die Windows 8 draaien en verwacht notebooks te kunnen maken die veel lichter en dunner zijn dan de ultrabooks van Intel. Connectiviteit wordt een sleutelwoord voor de nieuwe apparaten Qualcomms ARM processors zijn goed in multimedia en krijgen een 4G datanetwerk ingebouwd.

De vraag is natuurlijk of Windows On ARM (WOA) voldoende te bieden heeft om de competitie met Windows op het Intel-platform het hoofd te bieden. Qualcomm lijkt ervan overtuigd wat marktaandeel van Intel te kunnen afsnoepen. Toch heeft Qualcomm dat al eerder geprobeerd door netbookjes met een Snapdragon te promoten onder de naam SmartBooks. Behalve veel gedoe over de naam hebben we daar verder nooit meer iets van gehoord.
TechEye

Bron: TechEye

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Notebooks

Tags: Ultrabooks