abonneren

QuadHD video uit Ivy Bridge GPU

De volgende generatie Intel-processoren Ivy Bridge, krijgen een grafische processor (GPU) die QuadHD video aankan. Er kan dus rechtstreeks een 4K monitor op worden aangesloten.

We zien mondjesmaat de zogenaamde 4K monitoren en televisies verschijnen. Er waren er een aantal te zien op de IFA in Berlijn. Nu is op de IDF 2011 bekend geworden dat de Ivy Bridge-processoren ondersteuning bieden aan 4K-monitoren en QuadHD video kunnen verwerken. De Ivy Bridge-processoren worden over ongeveer een half jaar verwacht.

De grafische eigenschappen van de chip zullen een stuk sneller zijn, verwacht wordt zelfs twee maal zo snel als van de huidige Sandy Bridge. Ook zijn de grafische capaciteiten een stuk uitgebreid.

De Ivy Bridge Bridge GPU ondersteunt resoluties tot 4096x4096 (4K bij 4K). Een 4K monitor heeft een resolutie van 4096x3204. De Sandy Bridge GPU ging niet verder dan 2560x1600 pixels.

Monitoren met een resolutie van meer dan 2560x1600 zijn nog bijzonder zeldzaam en duur. Nu we al tablets zien verschijnen met 2560x1600 pixels, zullen grotere schermen met een 4K resolutie waarschijnlijk snel minder zeldzaam en betaalbaarder worden.

Bron: Anandtech

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Processoren

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie