abonneren

PuzzlePhone komt in 2015 uit

De Finse smartphonefabrikant Circular Devices werkt aan de PuzzlePhone, een toestel dat zelf is samen te stellen vanuit drie kernonderdelen. Nu is bekend dat de eerste versies daarvan in 2015 uitkomen.

De drie vervangbare delen van de PuzzelPhone zijn tot Spine, Heart en Brain gedoopt. De Spine omhelst de buitenkant van het toestel, samen met het LCD-scherm en de speakers. Het Heart-gedeelte is de accu en 'overige electronische onderdelen.' met de Brain wordt gedoeld op de processor en de cameramodule.

Het idee achter de PuzzlePhone is dat smartphone-bezitters in principe wel tevreden zijn met hun huidige toestel, maar bijvoorbeeld graag een betere camera zouden hebben. Of een snellere processor. Daarvoor bestel je meestal niet zomaar een heel nieuw mobieltje, want dat is nogal duur.

Puzzelen

Circular Devices ziet dan ook een toekomst voor zich waarin je gewoon nieuwe onderdelen kan vervangen. De stukken schuiven als puzzelstukjes in elkaar. Vandaar de naam. Google heeft overigens eenzelfde soort idee met Project Ara.

Er wordt sinds 2013 aan het project gewerkt en de eerste PuzzlePhones moeten in de tweede helft van 2015 uitkomen. Deze draaien op Android, maar in de toekomst wordt ook gekeken naar andere besturingssystemen. Exacte prijzen zijn nog niet bekend.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: puzzelphone

Laatste reactie