Pure Jongo: goedkoop Sonos-alternatief

Sonos is kwalitatief gezien een regelrechte topper wat betreft de eenvoudige, in het oog springende en kwalitatief hoogstaande audio-systemen. Pure probeert vergelijkbare kwaliteit te bieden voor een prijs die een stuk lager ligt.

Het klinkt dan misschien als Nederlandse straattaal voor een joint zonder tabak.. de Pure Jongo speakers lijken op het eerste gezicht een product om rekening mee te houden. Pure positioneert het Jongo speakersysteem als een goedkoop alternatief voor het populaire en heerlijk simpele, maar tevens prijzige Sonos-systeem.

Pure heeft op het moment drie producten uitgebracht in de Jongo-serie. Zo is er de A140B adapter. Deze kun je aansluiten op je eigen audio-apparatuur en kan bestuurd worden via de app die te downloaden is voor Android en iOS. De Pure-systemen hebben bovendien ondersteuning voor wifi en Bluetooth.

Verder is er de S340B. Dit is een 360 graden-speaker en hij is in de kleuren zwart, wit, geel, groen en rood verkrijgbaar. Als laatste komt er later dit jaar een krachtigere speaker beschikbaar, die net als de Sonos PLAY:3 en PLAY:5 een hele kamer kan vullen (qua geluid dan natuurlijk). Net als de PLAY-systemen kunnen twee van deze T640B-speakers ook gekoppeld worden als stereo-paar. De Jongo T640B zal net als de S340B beschikbaar zijn in verschillende kleuren met behulp van losse frontjes.

Betaalbaar

Het draait volgens Pure allemaal om kwaliteit en betaalbaarheid en als we de eerste reacties en hands-on-ervaringen online lezen, zit het met de kwaliteit best snor. De prijs van de A140B-adapter is 119 dollar. De S340B 360 graden-speaker kost 229 dollar en de nog te verschijnen T640B speaker zal 329 dollar kosten.

Hoewel de speakers nog niet in Nederland te verkrijgen zijn via de conventionele wegen, is het via Amazon.co.uk geen probleem om aan het Pure spul te komen.

Bron: Techzine

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten