abonneren

Publieke omroep moet bezuinigen op online

Als het aan de regeringspartij VVD ligt, moeten de publieke omroepen stoppen met de kranten te concurreren door het aanbieden van nieuws op hun websites.Dit zou betekenen dat nieuwssites die met kranten concurreren moeten verdwijnen. Volgens de VVD is er bij de sites van de omroepen sprake van oneigenlijke concurrentie ten opzichte van kranten.
Kranten moeten geld verdienen op internet, omroepen hoeven dat niet.  Het Nederlands Dagblad meldt dat er door de VVD in de formatiebesprekingen voor het nieuwe kabinet is afgesproken dat er een nieuwe mediawet komt waarin zal komen te staan dat internet geen taak is voor de publieke omroep.

De NPO (Nederlandse publieke omroep) is er geen strakke scheiding te maken tussen internet en andere media. De omroepen werken multimediaal en niet exclusief voor internet. De Nederlandse Dagbladpers vindt het goed dat er een einde komt aan de concurrentievervalsing. Er is voldoende aanbod op internet, daar is de publieke omroep niet voor nodig.

Via: Adformatie

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Samenleving

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord