abonneren

Publieke Omroep komt met eigen on-demand videodienst

De Nederlandse Publieke Omroep werkt aan zijn eigen variant op Netflix. De omroep komt met een video-on-demand dienst, genaamd NPO Plus, waar tegen betaling tv-series, films en documentaires mee gekeken kunnen worden. Begin 2014 komt NPO Plus uit en bestaat vanaf dan naast Uitzending Gemist.

De Publieke Omroep start begin 2014 met een publieke test van NPO Plus die zeker een jaar moet duren. De betaalde streamingdienst gaat films en series aanbieden die, in verband met rechten, niet eerder op Uitzending Gemist bekeken konden worden. NPO Plus bevat minder reclames en een betere beeld- en geluidskwaliteit dan Uitzending Gemist. Bovendien krijgt de betaalde streamingdienst exclusieve films en series die dus niet op Uitzending Gemist te zien zullen zijn.

De prijs van de Nederlandse Netflix-variant is nog niet bekend. De NPO laat weten dat met de opbrengsten van de dienst naast het afbetalen van de rechten van films en series ook de verdere ontwikkeling van het online platform wordt betaald.

Of dit betekent dat Nederlanders éindelijk naar Goede Tijden, Slechte Tijden kunnen kijken op hun Smart TV en tablet is nog niet zeker, maar NPO-series als De Prooi, Feuten en Flikken Maastricht worden in ieder geval op het platform aangeboden. Daarnaast gaat NPO Plus aangekocht materiaal aanbieden, waaronder documentaires van de BBC en buitenlandse films die al wel op tv, maar nog niet op Uitzending Gemist te zien waren.

Geschreven door: Kenneth Stamp op

Category: Nieuws, Streaming media

Tags: Streaming Media

Nieuws headlines

Laatste reactie