}
abonneren

PS4 en Xbox One krijgen grotere harde schijven

Zowel de PlayStation 4 als de Xbox One krijgt een nieuw model met een grotere harde schijf. Beide bedrijven maken kort na elkaar bekend dat gamers 1 TB interne opslagruimte kunnen benutten, wanneer ze de nieuwe spelcomputers kopen.

De PlayStation 4 en Xbox One die tot nu toe te koop waren, bezitten een harde schijf van 500 GB. Daarop worden games deels geïnstalleerd voor snellere laadtijden. Ook gedownloade games en updates nemen ruimte in beslag.

De 500 GB-variant van de Xbox One krijgt een prijsdaling en kost 350 euro. Sony laat winkeliers de prijs bepalen van de nieuwe PlayStation 4 met de grotere schijf. Een 500 GB-versie van de console heeft een adviesprijs van 399 euro.

De 1TB-versie van de PlayStation 4 lanceert op 15 juli, de 1TB-Xbox One nog in juni. Beide worden geleverd met een controller.

Verwisselen

Sony laat PlayStation 4-eigenaren de interne harde schijf al langer zelf verwisselen, zonder dat de garantie vervalt. Bij de Xbox One is dit niet zo, maar deze spelcomputer ondersteunt wel externe harde schijven voor het afspelen van games. 

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Gameconsoles

Tags: xbox, games

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Java Developer - CGI