ProtonMail weer herstellende na grootschalige DDoS-aanvallen

ProtonMail is langzaam maar zeker weer aan het herstellen van twee grootschalige DDoS-aanvallen, die ervoor zorgden dat gebruikers tijdelijk geen gebruik konden maken van de extra veilige e-maildienst.

De omvang van die DDoS-aanvallen is volgens ProtonMail zo ongekend en de methodes van zo'n hoog niveau, dat er vermoedens zijn dat er staatshackers achter zitten. Om de aanvallen te laten ophouden is er losgeld betaald, maar daarmee stopte het niet.

ProtonMail startte daarop een crowdfundingcampagne, waarmee meer dan 50.000 dollar is opgehaald. Dat geld is gebruikt om de geavanceerde beveiliging te kopen die dergelijke DDoS-aanvallen kan tegenhouden. 

Nevenschade

Ook de provider van ProtonMail moest het ontgelden, waardoor tevens andere Zwitserse diensten te maken kregen met de aanval. "We hebben nog nooit zo'n toegewijde aanval gezien in Zwitserland," zo verklaart de e-maildienst.

ProtonMail biedt onder andere eind-tot-eind-encryptie aan en houdt geen logs bij. Daarom is de dienst onder meer geschikt voor journalisten en klokkenluiders.

Bron: ProtonMail

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Security

Tags: ddos, e-mail, protonmail