abonneren

Project Spartan officieel 'Edge' in nieuwe Windows 10-build

De Windows 10-browser Spartan heet in de nieuwste Windows-build officieel 'Edge'. De browser krijgt in Technical Preview 10158 ook een aantal nieuwe functies, zoals het veel gemiste importeren van bladwijzers.
De vernieuwde browser zit in Technical Preview 10158, één van de laatste previews van Windows 10 voordat het besturingssysteem officieel wordt uitgebracht.

Nieuwe naam

De browser zit al sinds een paar maanden in de Technical Previews van Windows 10, maar had altijd de werktitel 'Project Spartan'. Later onthulde Microsoft dat de browser definitief 'Edge' zou heten, die Internet Explorer moest vervangen als standaardbrowser.

Bladwijzers importeren

Edge heet in de nieuwste build ook echt 'Edge', wat onder andere te zien is aan het nieuwe logo in de taakbalk. De browser heeft een veelgevraagd functie toegevoegd: Het is nu mogelijk om bladwijzers te importeren uit andere browsers zoals Firefox of Chrome.

Home-knop

Ook nieuw is dat de browser een home-knop heeft waarmee je direct naar je homepage kunt gaan, en er is een nieuw donker thema toegevoegd dat contrasteert met het strakke witte thema van vorige builds.

In build 10158 zitten nog enkele andere wijzigingen, vooral in het uiterlijk. Zo worden icoontjes in de taakbalk nu oranje wanneer er een melding is - net als in Windows 7 en 8.

Cortana

Ook de slimme assistent Cortana krijgt een update, waardoor je er een mail mee kunt dicteren en versturen vanuit het startmenu. In de praktijk hebben wij daar echter niets aan, want Cortana is alleen nog maar beschikbaar als je systeem op de Amerikaanse regio staat.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Windows 10

Tags: Project Spartan

Nieuws headlines

Laatste reactie