abonneren

Productiekosten Galaxy S 4 zijn 244 dollar

De Samsung Galaxy S 4 kost 244 dollar om te produceren. Dat is nog wel exclusief de kosten voor distributie, marketing en andere kosten die komen kijken bij de verkoop van de smartphone.

Als er een nieuwe smartphone wordt aangekondigd, dan zijn er altijd websites die deze analyseren, ontleden of in een blender stoppen. Ook wordt er gekeken wat het nu daadwerkelijk kost om een smartphone te maken, we weten nu dus dat de Samsung Galaxy S4 ongeveer $244 kost aan onderdelen en assemblage.

 

Samsung Galaxy S4

De Samsung Galaxy S4 komt in twee verschillende varianten, één met een Exynos 5-chipset, en één met een Snapdragon 600-chipset. Dit heeft (volgens Samsung) te maken met wel of geen 4G-ondersteuning. De 4G-versie, die wij in Nederland en België zullen krijgen, zal beschikken over een Snapdragon 600-chipset en is het ‘goedkoopste’ om te maken, slechts $233. De eigen chipset van Samsung, de Exynos 5 is iets duurder met $244 inclusief het in elkaar zetten. Interessant om te vermelden is wel, dat de Samsung Galaxy S4 duurder is om te maken dan bijvoorbeeld de iPhone 5, waarbij er meer gebruik gemaakt wordt van premium-materialen. Deze kost $208 inclusief assemblage.

Met een adviesprijs van €699 zou je denken dat Samsung er ruim het dubbele aan over zal houden, maar er zijn natuurlijk nog veel meer bijkomende kosten voor personeel, distributie en marketing. Dit neemt natuurlijk niet weg dat Samsung geld zal verdienen met de Samsung Galaxy S4, vooral als de verkoopaantallen richting de recordaantallen van bijvoorbeeld de Samsung Galaxy S III gaan. We moeten er ook nog wel even vermelden dat de prijzen die onderzoeksbureau IHS noemt, voor een groot gedeelte gebaseerd zijn op schattingen. De eigenlijke kostprijzen zouden dus wel eens heel anders uit kunnen pakken.

Beschikbaarheid

De Samsung Galaxy S4 zal eind april in de Nederlandse en Belgische winkels liggen in het zwart en wit tegen een adviesprijs van € 699. Wij hebben dit nieuwe toptoestel al kort kunnen testen, lees hier de eerste ervaringen.

Bron: IHS, via MobileCowboys

Via: Androidworld

Geschreven door: Ruud Caris op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: samsung galaxy s 4