'Privacy-settings gereset door Windows 10 november-update'

Afgelopen maandag verdween ineens de november-update voor Windows 10. Nu is duidelijk waarom. Deze zorgde er in sommige gevallen namelijk voor dat privacy-settings werden gereset, alsof het besturingssysteem helemaal nieuw was geïnstalleerd.

Het betreft twee settings in Instellingen > Privacy > Algemeen. Heb je de november-update (versie 1511, build 10586) reeds geïnstalleerd, check dan voor de zekerheid even of de bovenste twee opties over reclame-id en Smartscreen-filter nog wel juist staan.

De andere twee functies die wellicht zijn gereset vind je in het Privacy-menu onder Overige apparaten (optie synchroniseren) en Achtergrond-apps.

Weer beschikbaar

Microsoft ontdekte het foutje en trok de update terug. Nu is deze weer beschikbaar. Zowel via het automatische update-proces, als via de Media Creation Tool. Gebruik je deze om een schone installatie van Windows 10 te doen, dan krijg je weer de nieuwste versie.

Volgens Microsoft is de bug maar op kleine schaal voorgekomen, en werkt het bedrijf er hard aan om in die gevallen de privacy-settings weer terug naar de instellingen vóór de upgrade te krijgen. Maar dat kun je ook zelf doen, natuurlijk.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Windows 10

Tags: privacy, windows update