}
abonneren

Prijzen Surface Pro onthuld

Microsoft heeft de prijzen van de Surface met Windows 8 Pro onthuld voor de Amerikaanse markt. Deze tablet staat ook wel bekend als de Surface Pro en is vanaf aanstaande januari verkrijgbaar in de VS.

De prijzen zijn bekendgemaakt door Panos Panay, General Manager van Microsoft Surface op The Official Microsoft Blog. De prijs voor de Surface met Windows 8 Pro bedraagt 899 dollar voor de versie met 64 gigabyte opslag. Voor de 128GB-versie betaal je 999 dollar. Beide Pro-modellen worden geleverd met een Surface pen met Palm Block. De Palm Block zorgt ervoor dat het schrijven niet wordt verstoord als je handpalm per ongeluk het scherm raakt. De prijzen zijn exclusief Touch Cover of Type Cover, dus die moet je eventueel apart bijkopen.

De Surface Pro ziet er aan de buitenkant hetzelfde uit als de Surface RT. Maar behalve het besturingssysteem zijn er ook andere verschillen te bespeuren. De Surface Pro is uitgerust met een Intel Core i5 processor en een 10,6 inch touchscreen met een full HD (1920 x 1080 pixels). De Surface Pro heeft een usb 3.0 poort en een Mini DisplayPort die een extern beeldscherm kan aansturen met een resolutie tot 2560 x 1440 pixels.

In tegenstelling tot zijn kleinere broertje kan de Surface Pro gewoon Windows 7 desktopsoftware draaien. Het is dus zowel een pc als een tablet. Het apparaat weegt ruim 900 gram en is met 1,4 centimeter iets dikker dan de Surface RT.

Meer informatie over de Surface tablets vind je op Surface.com. Deze informatie is momenteel alleen beschikbaar in het Engels. Hier staat ook een handige vergelijking van de specificaties van de verschillende modellen.

Geschreven door: Ruud de op

Category: Nieuws, Tablets

Tags: PC, Surface Pro

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Technisch Applicatiebeheerder - CGI