Preview Build 10122 voor Windows 10 te downloaden

Microsoft heeft een nieuwe update uitgebracht voor de testversie van Windows 10. In Build 10122 zijn voornamelijk aanpassingen gedaan aan het startmenu en is de Edge-browser van extra functies voorzien.

De belangrijkste aanpassing aan het startmenu is dat de knop voor 'start uitvouwen' is verwijderd. Je kan nu in de tegelmodus komen door in het notificatiemenu te kiezen voor tabletmodus, of door deze in het settingsmenu te configureren. Microsoft hoopt daarmee dat er minder verwarring ontstaat bij desktopgebruikers. In het startmenu zijn ook wat knoppen op andere plaatsen gezet, waar ze logischer op hun plek zijn.

Edge

De nieuwe browser heet in deze build nog altijd Project Spartan, hoewel al duidelijk is dat deze uiteindelijk Edge gaat heten. In de nieuwste versie van Spartan is er een balk voor nieuwe tabbladen bijgekomen. Websites die je vaak bezoekt, worden weergegeven op de homepagina.

Tevens is de 'inPrivate' modus nieuw. Deze is vergelijkbaar met privacy-instellingen die andere browsers bieden. Een nieuw venster opent, waarna je 'anoniem' op internet kan browsen. Dat wil zeggen, er worden geen cookies bewaard en ook de internetgeschiedenis wordt niet opgeslagen.

Pas op met GPU van AMD

Microsoft waarschuwt Windows 10-testers met een GPU van AMD overigens deze update nog even niet te downloaden. De browser kan in combinatie daarmee namelijk voor crashes zorgen. Of je de update krijgt, hangt af van je instellingen. Ga daarvoor naar Instellingen > Bijwerken en herstellen > Windows update > Geavanceerde opties > Kiezen hoe preview-versies worden geinstalleerd. Zorg ervoor dat de optie 'Later' is ingesteld, in plaats van 'Snel.'

Een volledig overzicht van alle tweaks is te vinden op de blog van Microsoft.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Windows 10

Tags: 10