Porsche komt met eigen hybride notebook Book One

Porsche Design (onderdeel van autofabrikant Porsche) lanceert binnenkort zijn eerste hybride laptop, de Book One. Het apparaat is onthuld op de Mobile World Congress.

Het tabletgedeelte kan losgekoppeld worden van het toetsenbord, maar het scherm kan ook 360-graden gedraaid worden. De firma noemt het mechanisme hiervoor zelf de 'VarioHinge'. De Book One kent geen verschillende configuraties, er is maar één type van. Deze draait op een Kaby lake cpu van Intel (i7-7500U) en 16 GB RAM. Er zit een ssd in van 512 GB.

Asnsluitingen en prijs

Wat betreft aansluitingen zijn er vier usb-poorten aanwezig, waarvan eentje usb-c en de andere usb-c-thunderbolt. De overige poorten zijn usb-a 3.0-aansluitingen. De Book One wordt geleverd met een stylus en is behoorlijk prijzig 2795 euro. De Windows 10-hybride ligt vanaf april in de winkels.

Gadgets van Porsche

Het is overigens niet de eerste keer dat Porsche zich aan gadgets waagt. Zo zijn er ook smartphones en harde schijven van Porsche Design. In die gevallen werkte het bedrijf echter samen met andere fabrikanten. Denk daarbij aan de Porsche-versie van de Huawei Mate 9 of deze schijf van LaCie.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Notebooks

Tags: tablet, porsche, notebook, mwc2017, book one