}
abonneren

Populariteit Windows 7 neemt alsmaar toe

Terwijl pc-gebruikers langzaam maar zeker afscheid nemen van Windows XP, groeit de populariteit van Windows 7. Ondertussen lukt het Windows 8 maar niet een vaste voet aan de grond te krijgen.

Uit de meest recente cijfers van Net Applications blijkt dat Microsoft met Windows 7 een marktaandeel bezit van 51,22 procent, een stijging van 3,7 procent ten opzichte van januari. De marktanalist baseert zich op cijfers van 40.000 websites, die bijhouden welke besturingssystemen hun bezoekers gebruiken.

Daaruit blijkt ook dat 24,82 procent van de pc's momenteel nog Windows XP draait. Dat is 4,5 procent minder dan in januari. Daar is Microsoft naar alle waarschijnlijkheid tevreden mee: sinds het bedrijf is gestopt met het aanbieden van veiligheidsupdates voor Windows XP, raadt  het consumenten aan over te stappen naar een nieuwere versie van Windows.

Windows 8

Het lukt Microsoft echter maar niet om Windows 8 en 8.1 fatsoenlijk aan de man te brengen. Het nieuwste besturingssysteem van de tech-gigant heeft een gezamenlijk marktaandeel van 12,5 procent, iets minder nog dan de maand ervoor. Dat aantal is stabiel, maar niet bijzonder groeiende.

De besturingssystemen van Microsoft zijn samen goed voor 91,7 procent marktaandeel. Daarna is OS X van Apple het populairst met een aandeel van 6,64 procent. Linux houdt het bij 1,7 procent.

Vergelijking

De cijfers van Net Applications zijn afhankelijk van diens meetmethodes, waarbij andere analisten op een verschillende manier meten. The Register maakt de vergelijking en ziet zo bijvoorbeeld dat Windows XP nog maar 15,5 procent marktaandeel bezit volgens concurrent Statcounter. Wel zijn de groeitrends verder vergelijkbaar. 

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Besturingssystemen

Tags:

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Technisch Applicatiebeheerder - CGI