Popcorn Time werkt niet meer na opgeschort domein

Streamingdienst Popcorn Time werkt tijdelijk niet, omdat de European Registry for Internet Domain Names (EURid) het time4popcorn.eu-domein heeft afgesloten.

Lees ook: MovieBox: het Popcorn Time-alternatief voor iOS


EURid houdt toezicht over meer dan 3,5 miljoen URL's die eindigen in '.eu'. De instantie trok de contactinformatie van het Pocorn Time-team in twijfel en sloot daarom het domein. EURid wil bewijs zien dat de opgegeven identiteit van de makers wel klopt, zo schrijft Torrentfreak.

 

Nieuw domein

Als gevolg is de website time4popcorn.eu niet meer te betreden en dat heeft weer gevolgen voor de mensen die de client daar vandaan hebben. Bij het opstarten van het programma krijgen ze enkel een wit vlak te zien, omdat de gebruiksinterface niet geladen kan worden.

Popcorn Time is inmiddels verplaatst naar een nieuw domein, http://time4popcorn.com/. Daar is een nieuwe versie van de client te downloaden die mettertijd een update krijgt. Het programma is dan niet meer afhankelijk van het opgeschorte domein.

Vervelend

Maar het team laat het daar niet bij. Vanaf een volgende grote update (versie 5.0) 'moet dit scenario onmogelijk worden,' zo laten de makers weten. "Het is nu even vervelend, maar we komen er veel sterker uit."

Ondanks dat Popcorn Time je films laat streamen vanuit torrents en dus illegaal is, gebruiken meer dan een miljoen Nederlanders inmiddels de dienst. De kans is groot dat ze hun client bij time4popcorn.eu vandaan hebben, omdat de site hoog in de ranglijst van Google staat. De iOS-app heeft momenteel overigens last van dezelfde problemen.

Update:

Imiddels is de dienst weer online, hoe je de nieuwe versie van de software kunt krijgen, lees je hier.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Streaming media

Tags: streaming, downloads