abonneren

Is Popcorn Time weer terug? Nieuwe fork inmiddels weer online

Popcorn Time mag dan wel offline zijn gehaald, maar de torrent-streaming-dienst lijkt net als The Pirate Bay niet zomaar te verslaan. Een aantal ontwikkelaars is alweer aan de slag gegaan om een nieuwe fork te maken, die inmiddels ook al werkt.
De nieuwe versie van Popcorn Time gaat rond op Reddit, waar ontwikkelaars hun voortgang bijhouden. In de post staan screenshots meegeleverd die bewijzen dat Popcorn Time gewoon weer werkt.

Andere torrents

Die nieuwe fork werkt helaas niet meer met de torrents van YiFy, omdat die groep kort geleden ook de handdoek in de ring gooide. De ontwikkelaars van Popcorn Time hebben echter een eigen API gemaakt, die torrents van verschillende websites haalt om ze te kunnen streamen. Voor series is er een aparte API, die niet alleen kijkt naar torrents maar ook naar websites als GorillaVid en Vodlocker.

Net als bij de eerdere forks zit er ook in deze nieuwe fork een VPN ingebouwd, die wederom van VPN.ht komt. Het bedrijf heeft zelf ook inmiddels bevestigd een plugin te hebben voor een nieuwe Popcorn Time.

Rechtszaak

De ontwikkelaar zegt in een interview met TorrentFreak dat hij Popcorn Time wil 'in zijn volle glorie' wil herstellen. Het grote probleem daarbij is de domeinnaam; daarover is nog steeds een rechtszaak gaande. Wanneer die voorbij is, moet de website weer volledig werken, denkt de ontwikkelaar. Ook wil het team ervoor zorgen dat Popcorn Time gewoon weer zo werkt als eerst. "Eerst moeten we zorgen dat de app perfect is. We willen geen half werk afleveren."

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Streaming media

Tags: Popcorn, Time

Laatste Vacatures