Popcorn Time waarschuwt voor malware

De makers van de beruchte filmstreamingdienst Popcorn Time waarschuwen gebruikers voor malafide versies die malware kunnen verspreiden. Volgens de softwarebouwers is Popcorn Time inmiddels zo populair, dat de naam van de dienst veel misbruikt wordt om foute programma's uit te brengen.

Dat laten de makers weten op hun eigen website. Het gaat overigens niet om Popcorn-Time.se, de meest populaire fork van Popcorn Time, maar over PopcornTime.io, een andere veelgebruikte dienst.
 

Meeliften

De makers van Popcorn Time hebben de afgelopen maanden veel klachten gekregen over onofficiële versies van Popcorn Time. Die proberen mee te liften op het gigantische succes van de dienst, want Popcorn Time is waanzinnig populair.
 

Malware

Veel van die onofficiële versies proberen bijvoorbeeld malware te installeren. Daarbij maken zij de website van Popcorn Time precies na, zodat mensen denken met een officiële download te maken te hebben.
 

Emailadressen verzamelen

Andere oplichterij bestaat bijvoorbeeld uit het verzamelen van emailadressen, die je moet invoeren voor je het bestand kunt downloaden. Daarmee kun je veel spam verwachten.
 

Illegaal

Overigens zijn malware-risico's altijd aanwezig als je een gratis dienst als Popcorn Time gebruikt. De dienst is in Nederland illegaal, zeker nu we een downloadverbod hebben. Je blijft het dus op eigen risico gebruiken.
 

Diagram

Op hun blog hebben de makers van Popcorn Time een handig diagram gezet met waar je op moet letten als je de dienst wil downloaden. Maar je kunt natuurlijk ook altijd die paar euro'tjes per maand betalen voor een abonnement op Netflix.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Streaming media

Tags: malware