abonneren

Popcorn Time offline gehaald in Engeland

Popcorn Time heeft een flinke klap te verduren gehad: De streamingdienst is illegaal verklaard in Engeland, en moet in dat land dan ook offline worden gehaald.
Een Britse rechter heeft bepaald dat Popcorn Time inbreuk maakt op de auteursrechten van filmmakers. Providers moeten daarom de toegang blokkeren tot 4 Popcorn Time-websites.

"Popcorn Times enige functie is om auteursrechten te schenden. Het heeft geen enkele legale functie", staat te lezen in de uitspraak van de rechter.

Geen apps

Britse providers moeten verplicht 4 websites van Popcorn Time blokkeren. Het gaat daarbij echter alleen om de websites waar je de app kunt downloaden. Omdat Popcorn Time echter films streamt via peer-2-peer-technologie, is het niet mogelijk om de app zelf te laten blokkeren. Iedereen die Popcorn Time dus al op zijn iPhone of Android-toestel heeft staan, kan dus gewoon doorkijken.

Grootste namen

De rechter heeft besloten dat de grootste Popcorn Time-sites moeten worden geblokkeerd. Dat zijn PopcornTime.io, Flixtor.me, Popcorn-Time.se, en Isoplex.isohunt.to.

Open source

Popcorn Time is sinds een jaar open source gemaakt, wat betekent dat iedere ontwikkelaar zelf zijn eigen versie van het programma kan maken. Daarom zijn er nog tientallen andere Popcorn Time-varianten beschikbaar, en zullen er ook na de blokkade waarschijnlijk veel bijkomen. Piraterij-voorvechters noemen datook wel het 'Hydra-effect', naar de mythische draak met 3 hoofden. Elke keer als je een Popcorn Time-versie offline haalt, komt er toch weer een nieuwe bij.

'Teleurgesteld'

De ontwikkelaars van de meestgebruikte versie van Popcorn Time zeggen teleurgesteld te zijn in de uitspraak. "We vinden het erg dat de Britten blijkbaar geen recht op vrije meningsuiting hebben." De makers herhalen verder dat zij bezig zijn een versie te maken die onmogelijk offline kan worden gehaald of zelfs kan worden geblokkeerd.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Streaming media

Tags: popcorn time offline

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord