abonneren

Makers Popcorn Time lanceren legaal alternatief 'Butter'

De makers van Popcorn Time lanceren een legaal alternatief met de naam Butter. Ook deze software laat je films en series streamen via BitTorent-technologie, maar haalt zijn content niet uit illegale bronnen.

Dat houdt in dat je met Butter alleen media kan streamen waar geen rechten op rusten, of waarvan de makers toestemming hebben gegeven het op Butter vindbaar te maken. Als voorbeeld wordt de inhoud van The Internet Archive genoemd.

De interface is gelijk aan die van Popcorn Time en de broncode is tevens open source. Daardoor wordt iedereen uitgenodigd met het programma te experimenteren en het uit te bouwen.

"Butter is dus in principe Popcorn Time, zonder het deel waarbij je voorzichtig moet zijn," aldus de ontwikkelaars.

Popcorn Time blijft

Overigens zeggen de bedenkers erbij dat Popcorn Time zelf voorlopig niet weggaat. De variant die op popcorntime.io is te vinden, blijft gewoon bestaan.

Om Butter te proberen, kun je de bestanden vinden op Github. Er is nog geen losse installer te downloaden, dus deze variant is alleen nog geschikt voor knutselaars. Ook wordt er gewerkt aan een app.

Bron: Butter

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Streaming media

Tags: Time, Popcorn

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord