}
abonneren

Popcorn Time installeert iOS-app door verlopen certificaten

Popcorn Time maakt gebruik van verlopen certificaten van bedrijven om apps buiten de App Store om te installeren op iOS. Dat ontdekte Wired, dat keek naar de iOSinstaller.exe die de streamingdienst gisteren uitbracht. Daarmee bleek het mogelijk om de Popcorn Time-app voor iOS te installeren op iPhones, zonder dat daar een jailbreak voor nodig is.

Tijdens het installeren van een app moet er een certificaat worden gecontroleerd, maar door de vliegtuigstand op de iPhone of iPad aan te zetten hoeft dat niet meer. Er wordt dan namelijk geen verbinding gemaakt met de server, waardoor een app alsnog te installeren is.

Windows

Het is nog steeds wel nodig om een app via een Windows-pc te installeren, omdat een bestand moet worden gedraaid waarin de certificaten worden vervalst. Binnenkort moet er een tool uitkomen waarmee apps ook op Mac OS kunnen worden geinstalleerd.

Oorlog met Apple

De anonieme ontwikkelaars van Popcorn Time willen niet al te veel kwijt over hoe hun app en hun installatieproces precies werkt. De makers verwachten nu in een oorlog terecht te komen met Apple, dat er fel op tegen is dat apps buiten de App Store om te installeren zijn. "Daar zijn we op voorbereid. We weten zeker dat we Apple ook de volgende keer een stap voor kunnen zijn."

Makkelijk apps installeren

Met de tool die Popcorn Time heeft ontwikkeld, wordt het straks kinderlijk eenvoudig om ook andere apps te installeren. Tot voor kort had je daar nog een jailbreak voor nodig, maar dat hoeft nu niet meer. Dat zou betekenen dat het downloaden van illegaal gedownloade apps straks kinderlijk makkelijk is, net zoals dat op Android al het geval is. Dat zou wel eens funest kunnen zijn voor ontwikkelaars, zoals te zien is bij apps als Monument Valley.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Streaming media

Tags: workshop, Jailbreak, popcorn time ios

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Senior Integratiespecialist - NS

Uitgelicht: Java Developer - CGI