abonneren

Politie waarschuwt voor phishing e-mails ING

De politie heeft een waarschuwing verspreid voor phishing mails die van de ING bank lijken te komen. De e-mails waarschuwen dat de rekeninggegevens onvoldoende beveiligd zijn door de recente DDoS-aanval op ING. De ontvanger dient volgens de e-mail op een (kwaadaardige) link te klikken.

De nepmails zijn een vorm van internetfraude. De bank zou nooit via e-mail, sms of telefoon om dergelijke gegevens vragen zoals ook in het Postbus 51-spotje wordt verteld:

De politie stelt ook dat banken nooit via een onpersoonlijk bericht zullen vragen een nieuwe website of veiligheid van internetbankieren te testen of mee te werken aan een update van internetbankieren. De recente DDoS-aanval op de ING wordt nu door cybercriminelen aangepakt om nepmails te sturen. 

 

ING phisingmailVoorbeeld van een nepmail die zogenaamd afkomstig is van de ING

Herkennen phisingberichten

De politie noemt de volgende punten om een phisingbericht te kunnen herkennen:

1. U gevraagd wordt om op een link te klikken of persoonlijke gegevens door te geven 

2. Het bericht niet aan u persoonlijk is gericht, maar begint met een algemene aanhef. Criminelen weten uw naam namelijk niet. 

3. Het bericht in gebrekkig Nederlands is geschreven. 

4. De boodschap een dreigende toon heeft. U moet bijvoorbeeld direct reageren anders wordt uw account opgeheven.

Komen deze punten voor jou al te laat en ben je al slachtoffer? Laat dan meteen je rekening blokkeren bij je bank en meld het bij de politie via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief). Meer informatie over phising lees je hier

Geschreven door: Martijn Verkuil op

Category: Nieuws, Security

Tags: Phishing, Ing, internetfraude

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord