Politie controleert strenger op smartphonegebruik in auto

Gebruik je stiekem toch af en toe je smartphone in de auto? Niet doen! De politie controleert de komende tijd strenger op niet-handsfree gebruik van mobieltjes. Dat kan je zomaar € 227 kosten.

Vandaag gaat er een landelijke campagne over het gevaar van smartphones van start. Volgens de politie zorgen smartphones in het verkeer voor tientallen verkeersdoden per jaar. Agenten zullen vanaf nu extra alert zijn op het gebruik van smartphones in het verkeer. De boete voor niet-handsfree bellen is € 227. Bij gevaarlijk weggebruik kan de rechter een zwaardere straf overwegen. Wel benadrukt de politie dat het niet de bedoeling is dat er meer boetes worden uitgeschreven; het gaat uiteindelijk om de bewustwording bij het publiek. Interessant is dat ook de mobiele providers, Vodafone, T-Mobile en KPN, meedoen met deze campagne. Zij zullen er op hun websites naar verwijzen.

Ook wijst Veilig Verkeer Nederland op het gevaar van smartphonegebruik op de fiets. Hoewel dit wettelijk gezien niet strafbaar is, benadrukt de organisatie de forse risico's die er aan het gebruik kleven.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: smartphones, Politie