abonneren

Politie controleert strenger op smartphonegebruik in auto

Gebruik je stiekem toch af en toe je smartphone in de auto? Niet doen! De politie controleert de komende tijd strenger op niet-handsfree gebruik van mobieltjes. Dat kan je zomaar € 227 kosten.

Vandaag gaat er een landelijke campagne over het gevaar van smartphones van start. Volgens de politie zorgen smartphones in het verkeer voor tientallen verkeersdoden per jaar. Agenten zullen vanaf nu extra alert zijn op het gebruik van smartphones in het verkeer. De boete voor niet-handsfree bellen is € 227. Bij gevaarlijk weggebruik kan de rechter een zwaardere straf overwegen. Wel benadrukt de politie dat het niet de bedoeling is dat er meer boetes worden uitgeschreven; het gaat uiteindelijk om de bewustwording bij het publiek. Interessant is dat ook de mobiele providers, Vodafone, T-Mobile en KPN, meedoen met deze campagne. Zij zullen er op hun websites naar verwijzen.

Ook wijst Veilig Verkeer Nederland op het gevaar van smartphonegebruik op de fiets. Hoewel dit wettelijk gezien niet strafbaar is, benadrukt de organisatie de forse risico's die er aan het gebruik kleven.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: smartphones, Politie

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord