abonneren

PlayStation-streamingdienst komt naar smart tv's van Samsung

Sony brengt in 2015 PlayStation Now naar verscheidene modellen smart tv's van Samsung, zo maakt het bedrijf bekend. Het is daarmee de eerste keer dat de streamingdienst naar een apparaat van andere merken komt dan van Sony zelf.

PlayStation Now is voor games als wat Netflix is voor films en televisieseries. Je sluit een abonnement af bij Sony en zo kun je PlayStation-games streamen zonder dat je ze zelf hoeft te kopen. 

Je hoeft er zelfs geen spelcomputer voor in huis te hebben, want de games draaien vanaf de Sony-servers. Je hebt wel een controller nodig (á 59,99 euro) om de spellen te besturen. De games zijn ook per stuk te huur.

Kleine stapjes

De dienst wordt in kleine stapjes uitgerold. Zo komen de eerste Samsung tv's met PlayStation Now ergens in 2015 op de markt, maar eerst alleen in Amerika en Canada. In Europa bestaat de service helemaal nog niet, hoewel Sony wel vage plannen heeft voor volgend jaar.

Daarnaast gaat het eerst enkel om PlayStation 3-games. In een later stadium is het ook de bedoeling dat je oudere games kan streamen, PlayStation en PlayStation 2 games dus. Naast streamen naar televisies en andere spelcomputers van Sony, wordt er ook gewerkt aan ondersteuning voor tablets en smartphones.

Bron: The Verge

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Streaming media

Tags: