abonneren

Playstation Network deze week weer online

Sony zal in de loop van deze week het Playstation Network weer gefaseerd opstarten. Eerst alleen de online-gaming-functionaliteit en de muziek-service. De Playstation Store volgt later.

Sony verontschuldigt zich voor de gevolgen van de kraakactie die plaatsvond op het netwerk. Door de kraak zijn de persoonsgegevens van 77 miljoen Playstation-gebruikers in handen van de krakers gekomen. Zeker is het niet maar het kan zijn dat van 10 miljoen gebruikers ook de creditcardgegevens zijn uitgelekt. Tot nu toe zijn er nog geen duidelijke aanwijzingen dat de krakers ook over deze gegevens beschikken of daar misbruik van maken. Zo zouden de creditcardgegevens wel versleuteld zijn, terwijl de gegevens volgens geruchten al op de zwarte markt worden aangeboden. In Nederland zijn er ruim 1,1 miljoen Playstation Network-accounts.

Verbeterde beveiliging
Sony legt uit dat ze snel na het ontdekken van de kraak het netwerk hebben uitgeschakeld. In de periode daarna is er met behulp van veiligheidsexperts hard gewerkt om het netwerk veiliger te maken. Ook zullen de servers voor het netwerk worden verpaatst naar een ander datacenter. Deze verhuizing was al eerder gepland. Sony onderzoekt met behulp van de bevoegde instanties de mogelijkheid om de verantwoordelijken voor de kraak op te sporen en te vervolgen.

Wachtwoord wijzigen
Sony zal in een gedwongen update van de Playstation de gebruikers dwingen hun wachtwoord te wijzigen voor ze het netwerk weer kunnen gebruiken. Ook zullen wachtwoorden voortaan alleen gewijzigd kunnen worden op dezelfde Playstation als waarop het is geactiveerd, of via een beveiligde e-mail verificatie.

Premie
Playstation-netwerkgebruikers zullen worden gecompenseerd voor het niet kunnen gebruiken van het netwerk met premies zoals 30 dagen gratis downloads van games en muziek.

Via: Forbes

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Security

Tags: