Pizza bestellen met bitcoins bij Thuisbezorgd

Het is vanaf nu mogelijk om je bestelde maaltijd bij de Nederlandse webwinkel Thuisbezorg.nl af te rekenen met bitcoins. Hiermee is Thuisbezorgd naar eigen zeggen de grootste Nederlandse website die bitcoin-betalingen aanneemt.

De volledig digitale valuta bitcoin is al via verschillende online wisseldiensten te verkrijgen. Hiermee kunnen euro’s – maar ook andere valuta’s – omgezet worden in de digitale munteenheid. De meeste webwinkels accepteren bitcoins echter nog niet als geldig betaalmiddel. In Nederland is Thuisbezorgd.nl nu één van de eersten, maar sommige cafés staan ook al bitcoinbetalingen toe.

Het is opvallend dat Thuisbezorgd.nl bij betalingen met bitcoins geen transactiekosten rekent, in tegenstelling tot andere betaalmethoden. Wie iets koopt met bitcoins, handelt de betaling af via de internetbetaaldienst Bitpay. Dit bedrijf handelt ook de bitcoin-betalingen af voor websites als Wordpress.

Met een stijging van minder dan € 10 in januari tot de huidige koers van € 173 per bitcoin is de koers van de digitale munteenheid in een jaar tijd behoorlijk gestegen. Deze stijging verliep echter met pieken en dalen, want de koers piekte in de lente nog tot rond de € 200, om vervolgens weer in te storten tot minder dan de helft.

Geschreven door: Kenneth Stamp op

Category: Nieuws, Samenleving

Tags: thuisbezorgd.nl, bitcoins