abonneren

Piraterij neemt af waar Netflix lanceert

Volgens Ted Sarandos van Netflix neemt de piraterij af in landen waar de streaming videodienst lanceert. Mensen zouden bereid zijn te betalen voor gegarandeerde kwaliteit en gemak en zelfs ‘grotendeels eerlijk’ zijn, volgens de topman.

Ted Sarandos is topman bij de streaming videodienst Netflix en gaf een interview af voor Stuff.tv. Hij bestudeerde de cijfers van het lokale BitTorrent-verkeer en Netflix en komt tot de conclusie dat wanneer Netflix lanceert in een land, het aantal illegale downloads afneemt. Volgens Sarandos is het verband evident. Netflix is al sinds 2011 de grootste individuele bandbreedtevreter van de Verenigde Staten. Het bedrijf stoof in dat jaar BitTorrent voorbij.

Sarandos vindt dat Netflix goed uitgaat van eigen kracht. “Mensen willen een goede gebruikservaring en ze willen toegang tot content. Mensen zijn voor het grootste gedeelte ook eerlijk. De beste manier om piraterij te bestrijden is niet via wetten en het criminaliseren van mensen, maar het bieden van goede alternatieven”, vindt Sarandos.

Sarandos doet ook een aantal intenties uit de doeken. Zo wil Netflix het boek Dark Tower van Steven King verfilmen. Regisseur en producer Ron Howard zou naast Arrested Development ook die verfilming voor zijn rekening willen nemen. Sarandos zou verder graag Twin Peaks en Sons of Anarchy terugbrengen via Netflix.

In Nederland is de Netflix-dienst voorlopig helaas nog niet beschikbaar. Er was vorig jaar even sprake van een lancering in diverse andere landen dan de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk, maar Netflix heeft de andere markten nog even niet als prioriteit. Eind 2013 of begin 2014 zou het bedrijf wellicht willen uitbreiden alsnog.

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Video

Tags: piraterij, videostreaming, streamingdienst

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord