Pinterest populairder dan LinkedIn en Google+

Pinterest, de 'new kid on the block' in het sociale netwerk-landschap, heeft in korte tijd een flinke schare gebruikers weten te verzamelen. Volgens onderzoeksbureau Experian is de sociale netwerksite zelfs zo populair dat het LinkedIn en Google+ heeft ingehaald.

Dacht je dat er naast Twitter en Facebook geen ruimte meer zou zijn voor een derde sociale netwerk? En zag je het falen van Google+ als een bevestiging hiervan? Dan ben je niet de enige, maar Pinterest lijkt zich niets van deze stelling aan te trekken. De site behaalde in februari 18 miljoen unieke bezoekers, kreeg aandacht van Obama en doet het goed in de media. 

Volgens Experian heeft de site inmiddels meer bezoekers dan LinkedIn, Tumblr en Google+. Vooral dat laatste is opzienbarend, gezien de enorme smak geld die Google voor de marketing van zijn sociale netwerk heeft uitgetrokken. In december 2011 stond Pinterest nog op de laatste plaats in de top 10 populairste sociale netwerken, inmiddels bezet de site de derde plek. De grote vraag is nu of Pinterest deze groei kan volhouden.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Sociale netwerken

Tags: linkedin, pinterest