Pimax 8K: Virtual reality-bril met mega-resolutie

Het Chinese Pimax Technologie werkt aan de Pimax 8K, een virtual reality-bril met een bijzonder hoge resolutie ten opzichte van de huidige concurrentie. Ook de 'field of view' is een stuk hoger.

De bril van Pimax heeft een resolutie van 3840 x 2160 pixels per oog en een kijkhoek van 200 graden. De Oculus Rift en de HTC Vive hebben ter vergelijking een resolutie van 1080 × 1200 per oog, en een kijkhoek van 110 graden.

Een hogere resolutie zorgt uiteraard voor scherper beeld, wat in virtual reality extra belangrijk is omdat het beeld zo dicht op je neus zit. Bij de Rift en de Vive uit zich dat nu nog in een 'screen door effect'. Doordat je de lijnen tussen de pixels ziet, lijkt het alsof je door een raster kijkt.

De verhoogde field of view, oftewel kijkhoek, moet er daarnaast voor zorgen dat je minder snel misselijk wordt in virtual reality. De fov van 200 graden zou dichter overeenkomen met de kijkhoeken van het menselijk oog.

Er wordt ook gewerkt aan de goedkopere Pimax 5K, met een resolutie van 2560×1440 per oog.

Kickstarter

Tracking werkt door middel van de 'lighthouse'-sensoren van de HTC Vive, die tevens los te koop zijn. Daarnaast wordt er gewerkt aan modules die inside-out tracking mogelijk maken. De bril kan dan dus zonder externe sensoren je positie bepalen. Hoe dat precies werkt, is nog even afwachten.

De makers starten binnenkort een Kickstarter-campagne, dan wordt ook de prijs van de bril bekend. Men verwacht de Pimax 8K vervolgens in februari van 2018 te kunnen leveren. Het klinkt wellicht iets te mooi om waar te zijn, maar een werkend prototype was reeds aanwezig op technologiebeurs CES.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000