abonneren

Picasa Web Albums krijgt online fotobewerking

Vanaf vandaag is het mogelijk om foto's rechtstreeks te bewerken in Picasa Web Albums, de online fotodienst van Google. Google maakt daarbij gebruik van de online fotobewerkingstool Picnik, die eerder dit jaar door Google werd opgekocht.Picasa Web Albums is de online fotodienst die nauw verbonden is met Google's Picasa-software.
Google heeft aan de online fotodienst een nieuwe Edit in Picnik-knop toegevoegd, al vindt de uitrol langzaam plaats -- het kan dus nog even duren voor de knop bij iedereen zichtbaar is.

Picnik maakt het mogelijk eenvoudige fotobewerkingsmogelijkheden uit te voeren, zoals bijsnijden en herschalen. Ook kunnen er effecten, stickers en lijstrandjes aan foto's toegevoegd worden. Voor $4,95 per maand (of $24,95 per jaar) is het mogelijk geavanceerde bewerkingsmogelijkheden te ontsluiten, evenals extra effecten, lettertypen en stickers.

De grote vraag is nu of Flickr gebruik zal en mag blijven maken van Picnik. Deze fotodienst gebruikt de Picnik-editor al sinds 2007, zonder geld te vragen voor de geavanceerde functionaliteit.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Software

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord