abonneren

Phishingaanval op Facebook

Antivirusbedrijf G Data waarschuwt voor een phishingaanval die momenteel gaande is op Facebook. Leden van het sociale netwerk ontvangen hierbij een bericht in hun Facebook-inbox, dat afkomstig lijkt van Facebook Security. Het gaat hier echter om een zeer misleidende imitatie. De ontvanger wordt door de afzender verzocht om op een link te klikken.
Op die locatie dient de ontvanger zijn naam, e-mailadres, wachtwoord en geboortedatum in te vullen. Zo wordt zogenaamd voorkomen dat zijn Facebook-account wordt gedeactiveerd. De reden dat de ontvanger het bericht krijgt, is volgens het bericht dat andere gebruikers hebben geklaagd over ongepast gedrag van de accounthouder.

Pas als je zeer nauwkeurig kijkt, ontdek je dat de afzender niet Facebook Security is, maar "Facebooĸ Securiƚy". Ontvangers valt het subtiele verschil nauwelijks op, waardoor zij gemakkelijk worden verleid om de boodschap te geloven en op de link te klikken.

G Data vermoedt dat er al slachtoffers zijn van deze phishing-aanval en adviseert om goed te letten op het e-mailadres van de afzender. Cybercriminelen gebruiken vaak nauwelijks zichtbare, schijnbaar willekeurige typefouten, of, zoals in dit geval, karakters die sterk op het originele karakter lijken.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Security

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord