Pebble (Time) 2 en Core onthuld: bescheiden upgrade, focus op fitness

Pebble brengt later dit jaar de Pebble 2, de Pebble Time 2 en de Pebble Core uit. De eerste twee zijn bescheiden upgrades binnen het bekende smartwatch-repertoire, de Core is een gadget puur gericht op fitness.

Pebble wil dat de slimme horloges meer als fitnesstrackers dienen. Daarom maken een ingebouwde hartslagmeter, stappenteller en slaaptracker er nu deel van uit. Dit keer is ook een microfoon aanwezig.

Dergelijke functies kon je ook al op de eerdere modellen krijgen, maar dan moest je vaak met aparte apps in de weer. Stappen tellen ging dan bijvoorbeeld met de Runkeeper-app, waarbij een actieve verbinding met de smartphone vereist was.

De Pebble 2 heeft een zwart-wit-scherm van e-paper, terwijl de Time 2 een groter kleurenscherm heeft - met name doordat de bezel van dit model kleiner is. De accuduur wordt geschat op een week voor de Pebble 2, en tien dagen voor de Time 2.  

Core voor hardlopers

Met de Pebble Core brengt het bedrijf voor het eerst een gadget uit die je niet om je pols hoort te dragen. Het is een klein blokje dat aan je jas of broek te bevestigen is, en via 3G of wifi Spotify kan streamen. Muziek kan ook lokaal worden opgeslagen, daarvoor is 4 GB ruimte beschikbaar. Tevens is GPS aanwezig.

Tot slot brengt Pebble ook een Core-versie uit die wordt omschreven als een 'magic button', speciaal voor programmeurs. Die kunnen zelf bepalen wat het apparaatje doet. Je kunt er bijvoorbeeld een memorecorder van maken, of een lichtschakelaar voor je slimme huis.

Weer Kickstarter

Opvallend genoeg kiest Pebble er weer voor om zijn producten via Kickstarter mogelijk te maken. De Pebble 2 komt in september uit en kost 99 dollar. De Time 2 lanceert in november en kost 169 dollar, terwijl de Core pas gepland staat voor januari 2017 en 69 dollar kost.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten