abonneren

Pebble komt met ronde Time Round-smartwatch

Pebble komt met een ronde versie van zijn Time-smartwatch. Het horloge heeft een rond scherm met een dikke rand en is extreem veel dunner dan zijn voorganger - maar dat gaat ten koste van de accuduur, en of dat nou zo'n goed idee is...
De ronde Time heeft, net als zijn voorganger, een e-paper-scherm met 64-kleuren, en het horloge draait op Pebbles eigen besturingssysteem. Dat is enigszins aangepast op het ronde display, maar blijft in essentie hetzelfde. Navigatie gaat bovendien nog steeds met dezelfde drie knoppen aan de zijkant.

Vorm

Het is vooral de vorm van het horloge die opvalt, en dan met name hoe dun die is. In tegenstelling tot andere ronde smartwatches zoals de Moto 360 of de LG G Watch R is de Time Round slechts 7,5 millimeter dik.

Veel mindere accuduur

Dat gaat vreemd genoeg wel ten koste van de accuduur, wat één van de sterkste punten van de andere Pebbles was. Die stonden niet bekend om hun mooie uiterlijk, maar om het feit dat de batterij meer dan een week mee kon op één lading - in tegenstelling tot LCD-smartwatches, die praktisch iedere avond aan de oplader moeten.

Snelle lading

Volgens de makers is de slechtere accuduur geen probleem, zeker niet omdat er een snellaadfunctie in het horloge zit waardoor die in 15 minuten genoeg is opgeladen om 24 uur mee te kunnen. Op een volle lading gaat de Time Round zo'n 2 dagen mee.

Onaangename verrassing

Pebble introduceerde het nieuwe horloge woensdagavond, tot grote verrassing van Pebble-fans die het product niet zagen aankomen. Niet iedereen is dan ook blij met het ronde horloge, dat er volgens sommige een stuk aantrekkelijker uitziet dan zijn vierkante voorganger.

Omruilen

De Pebble Time en de Time Steel kwamen een aantal maanden geleden uit na een succesvolle crowdfunding-campagne op Kickstarter, waarbij kopers eerst het geld moesten betalen waarna het pas geproduceerd zou worden. Het feit dat Pebble nu plotseling met een moderner uitziend horloge komt, viel bij veel fans dan ook niet in goede aarde. Pebble heeft daarom inmiddels gezegd dat kopers van de vierkante Time/Time Steel het horloge kosteloos kunnen omwisselen voor het ronde model als zij dat willen.

Voor wie er nu alsnog over denkt de Pebble Time Round te kopen, dat kan voor € 239,- hier.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Wearables

Tags: Wearables, Pebble Time, Pebble Time Round, Smartwatch, Pebble