PCM-weekoverzicht: Windows 10 Creators Update, Surface Studio, MacBook Pro

Iedere vrijdag blikt PCM terug op de week. Welk nieuws mag je niet missen en welke reviews moet je lezen? Dankzij dit handige overzicht ben je zo voor het weekend weer helemaal op de hoogte.

Windows 10 Creators Update en Surface Studio

© PXimport

Microsoft pakt deze week uit met een event dat in het teken staat van de eerstvolgende grote update voor Windows 10. Het besturingssysteem richt zich straks meer op 3D en er komen ook een paar nieuwe virtual reality-brillen aan. 

Lees hier alles over de Windows 10 Creators Update.

In lijn met de ontwerp-filosofie komt de Surface Studio uit, de langverwachte all-in-one-pc en iMac-concurrent. Daarnaast komen er krachtigere Surface Book-varianten op de markt. 

Dit is de nieuwe MacBook Pro

© PXimport

Ook Apple houdt deze week een event, waarin het bedrijf nieuwe MacBook Pro's onthuld. Die vallen met name op vanwege de nieuwe Touch Bar, die afhankelijk van het openstaande programma verscheidene functies vervult. Ook de interne componenten en het scherm hebben een update gekregen.

'Kans op ontsleuteling bij betaling ransomware vrij groot'

© PXimport

PCM spreekt met Kaspersky over de toenemende dreiging van ransomware. Niet voor niets heeft de antivirusfirma samen met de Nederlandse politie en andere partijen No More Ransom in het leven geroepen. De kans dat je je bestanden terugkrijgt bij betaling van losgeld, blijkt vrij groot. Maar betekent dat dan ook dat je ransomware gewoon moet afbetalen?

Review: FitBit Charge 2

© PXimport

Veel bedrijven komen tegenwoordig met fitnesstrackers op de markt - schijnbaar is daar een grote behoefte aan. PCM neemt er weer eens eentje onder de loep, de FitBit Charge 2. Kloppen de gemeten resultaten een beetje, en wat heeft de wearable nog meer te bieden. Dat lees je allemaal in deze review.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten