abonneren

PCM-weekoverzicht: Tips voor het beheer van meerdere Windows-gebruikers

Iedere vrijdag blikt PCM terug op de week. Welk nieuws mag je niet missen en welke how-to's moet je lezen? Dankzij dit handige overzicht ben je zo voor het weekend weer helemaal op de hoogte.

Beheer Windows-gebruikers met gpedit.msc

Wanneer je je computer deelt met anderen, dan wil je die Windows-gebruikers mogelijk de nodige restricties opleggen om het systeem op orde te houden. Met de Groepsbeleidobjecteditor - oftewel gpedit.msc - geeft Windows je die tools. In dit artikel lees je hoe je ermee aan de slag gaat.

Hebben deze apparaten de toekomst?

Lang niet ieder nieuw apparaat dat op de markt komt is een even lang leven beschoren. En toch zijn er ook een hoop gadgets die een onuitwisbare indruk maken en waar we in de toekomst niet meer zonder kunnen. Wederom doen we een greep in de meest toekomstbestendige apparaten.

Hoe scoort streamingsite Twitch op gebied van privacy?

Dagelijks vinden miljoenen mensen hun weg naar Twitch.tv, om naar streams te kijken van gamers of om zichzelf uit te zenden. Hoe scoort die site op het gebied van privacy? We legden Twitch naast de privacy-meetlat en onderzochten zaken als de algemene voorwaarden en het cookiebeleid.

Data van ssd's wissen met TRIM

Ssd's springen op een andere manier om met data dan traditionele harde schijven en dat heeft ook zijn invloed wanneer je bestanden volledig wilt wissen. Dan komt TRIM om de hoek kijken, en in dit artikel vertellen we je daar alles over.

ZeroPhone: Jonge programmeur bouwt eigen smartphone

Waarom een smartphone kopen als je er zelf eentje kunt maken? Lees in dit artikel het opmerkelijke verhaal van een jonge programmeur die met een Raspberry Pi aan de slag ging, om daar eigenhandig een mobiele telefoon van te maken. Zo werd de ZeroPhone geboren.

Geschreven door: Randolf Bouwma op

Category: Nieuws, Overig

Tags: Weekoverzicht