PCM-weekoverzicht: Over blockchain en mining-hardware

Iedere vrijdag blikt PCM terug op de week. Welk nieuws mag je niet missen en welke how-to's moet je lezen? Dankzij dit handige overzicht ben je zo voor het weekend weer helemaal op de hoogte.

Wat is blockchain en wat kun je ermee?

Media has no description

© PXimport

We staan deze week op PCM stil bij cryptovaluta in al zijn facetten. En een belangrijk onderdeel daarvan is de onderliggende techniek, die o.a. bitcoin-transacties mogelijk maakt: blockchain. Lees hier hoe blockchain werkt en hier over de praktische toepassingen ervan.

Bouw je eigen mining-rig

Media has no description

© PXimport

Wanneer je zelf cryptovaluta wil delven, heb je krachtige hardware nodig. Zo'n dedicated systeem wordt ook wel een mining-rig genoemd. Lees in dit artikel wat je nodig hebt voor een mining-rig en in deze follow-up hoe je er het meeste uithaalt. Let je wel goed op je stroomrekening?

Samsung SSD 860 PRO review

Media has no description

© PXimport

De SSD 860 Pro van Samsung volgt de bekende 850 Pro op. De Pro-serie is duurder dan de Evo-serie, maar waar betaal je precies voor? En is dat het waard? Dat onderzoeken we in onze Samsung SSD 860 Pro-review.

Privacy bij Bol.com

Media has no description

© PXimport

Grote kans dat je wel eens iets bij Bol.com hebt gekocht. De grootste webshop van Nederland heeft 7,5 miljoen klanten, die nogal wat privacy-gevoelige informatie op de site achterlaten. Hoe springt de blauwe webwinkel daar mee om? We houden Bol.com langs onze strenge privacy-meetlat!

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000