PCM-weekoverzicht: OPNsense VPN-server opzetten

Iedere vrijdag blikt PCM terug op de week. Welk nieuws mag je niet missen en welke how-to's moet je lezen? Dankzij dit handige overzicht ben je zo voor het weekend weer helemaal op de hoogte.

OPNsense VPN-server opzetten en configureren

Wil je van buitenaf je thuisnetwerk benaderen, dan wil je natuurlijk dat dit veilig gebeurt. Een van de opties die voor handen is, is het opzetten van een vpn-server door middel van OPNsense. Er komen alleen nogal wat stappen bij kijken. In dit artikel gaan we dan ook dieper in op de configuratie.

Spotify kan veel persoonlijker door deze aanbevelingen

Diensten die persoonlijke aanbevelingen doen op basis van je gebruiksgedrag. Daar kun je wat van vinden, maar glas-halfvol-types vinden het bovenal heel erg handig. Zij wijzen graag naar Spotify en alle nieuwe artiesten die ze erdoor ontdekt hebben. Daar kan nog wel een tandje bijgezet worden!

Click & Grow Smart Garden 3 review - Slimme kweekbak

Kijk naar buiten. Terug naar het scherm. Nu weer naar buiten. Regen, regen en nog eens regen. Wie graag zijn eigen kruiden, planten en groenten kweekt, slaat de herfst en winter het liefste over. Met de Click & Grow Smart Garden 3 heb je het hele jaar door vers groen. Hoe bevalt dit product?

Bestanden volledig verwijderen is zo eenvoudig nog niet

Als je je harde schijf wilt schrobben zodat niemand meer bij de inhoud kan, moet je grondiger te werk gaan dan je denkt. Tools die hierbij helpen, bieden alsnog niet de garantie dat er geen sporen worden achtergelaten. Lees hier hoe makkelijk het is om verwijderde bestanden weer boven water te halen.

Geschreven door: Randolf Bouwma op

Category: Nieuws

Tags: weekoverzicht