PCM-weekoverzicht: Hoe malware zich via CCleaner kon verspreiden

Iedere vrijdag blikt PCM terug op de week. Welk nieuws mag je niet missen en welke how-to's moet je lezen? Dankzij dit handige overzicht ben je zo voor het weekend weer helemaal op de hoogte.

Zo kon malware zich via CCleaner verspreiden

Media has no description

© PXimport

Er is een nieuwe trend gaande op het gebied van malware-verspreiding, namelijk virussen die zich verspreiden door zich te verstoppen in vertrouwde applicaties. Je installeert dan gewoon een programma via een officiële website, maar wordt op die manier alsnog geïnfecteerd. Zoiets heet een supply-chain-attack, en CCleaner is er het nieuwste slachtoffer van. Lees er hier alles over.

Google Analytics-tips: Meet alles over je site-bezoekers

Media has no description

© PXimport

Heb je een eigen website en is het de bedoeling dat die een beetje van de grond komt? Onderschat dan niet het belang van Google Analytics, waarmee je precies kunt inzien wat bezoekers naar jouw site trekt en wat ze er doen. Met die informatie op zak kun je vervolgens je site optimaliseren, bijvoorbeeld SEO-technisch, om nog meer lezers te trekken. Met deze tips kom je een heel eind.

Bouw een sommentelefoon met een Raspberry Pi

Media has no description

© PXimport

Als je nog een oude telefoon met draaischijf hebt liggen, dan kun je daar nog steeds leuke dingen mee doen. Zeker in combinatie met een Raspberry Pi. Lees in deze workshop hoe je een sommentelefoon bouwt. Leuk voor een druilerige zondagmiddag!

Je eigen cloud bouwen met OwnCloud

Media has no description

© PXimport

Wanneer je een cloudopslagdienst gebruikt zoals Google Drive of OneDrive, leg je wel veel vertrouwen neer bij de bedrijven die daar achter zitten. Neem je liever de touwtjes in eigen handen, dan kun je met OwnCloud je eigen cloud opzetten. Lees hier hoe dat werkt.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000