abonneren

PCM-weekoverzicht: De meest veelbelovende tech van 2018

Iedere vrijdag blikt PCM terug op de week. Welk nieuws mag je niet missen en welke how-to's moet je lezen? Dankzij dit handige overzicht ben je zo voor het weekend weer helemaal op de hoogte.

De Tech Award-nominaties tijdens CES

Tijdens de Consumer Electronics Show toonden talloze techbedrijven hun toekomstvisie, en PCM was erbij. De producten waar we het meest van onder de indruk waren, kregen een Tech Award Hotlist-nominatie. Onder andere Samsung, Lenovo en Beyerdynamic staan nu op de lijst.

De beste externe schijven voor ieder doeleinde

Externe schijven komen er in allerlei soorten en maten. Niet alleen wat betreft fysiek formaat, maar uiteraard ook opslagcapaciteit. In dit artikel zetten we verschillende modellen voor je op een rij, in verscheidene prijsklassen. Merken als LaCie, Western Digital en Seagate ontbreken uiteraard niet.

Inbreken op Windows 10 zonder wachtwoord

Wanneer je Windows 10-account is beveiligd met een wachtwoord dat je vervolgens vergeet, heb je een probleem. Toch zijn er verschillende omwegen denkbaar waarmee je toch weer toegang tot je pc krijgt. We zetten hier de opties voor je op een rij.

Geheugenbeheer in Windows

Over Windows gesproken... of het besturingssysteem een beetje vlot draait, hangt voor een belangrijk deel af van het werkgeheugen. Er zijn veel trucjes voor handen waarmee je alles uit je huidige ram-geheugen haalt, zodat je niet per se hoeft te investeren in meer sticks. Lees er hier alles over.

De huidige staat van cryptovaluta

Het zal je niet ontgaan zijn; het is bitcoin en ethereum wat de klok slaat. Cryptovaluta dus. De komende tijd staan we er uitgebreid bij stil, maar in dit artikel keren we eerst even terug naar de basis. Over het ontstaan van de digitale munt, het idee er achter en de huidige staat waarin het verkeert, lees je hier.

Geschreven door: Randolf Bouwma op

Category: Nieuws, Overig

Tags: Weekoverzicht