PCM-weekoverzicht: Boetes voor Popcorn Time, en de beste VPN-diensten

Iedere vrijdag blikt PCM terug op de week. Welk nieuws mag je niet missen en welke artikelen moet je lezen? Dankzij dit handige overzicht ben je zo voor het weekend weer helemaal op de hoogte.

Kun je echt een boete krijgen als je Popcorn Time gebruikt?

Tim Kuik van Stichting Brein is weer op oorlogspad en waarschuwt dat we binnenkort boetes op de mat mogen verwachten als we Popcorn Time gebruiken. Maar is dat eigenlijk wel zo, en hoe groot is die kans? PCM zoekt het uit.

Meer nieuws uit torrentland: deze week duikt PopcornBrowser op, maar de site is geen lang leven beschoren. KickAss Torrents wordt momenteel geblokkeerd in Firefox en Chrome, lees hier waarom.

De 8 beste VPN-diensten

Er bestaan veel VPN-diensten en de voordelen ervan zijn duidelijk. Je bent anoniem op internet en kan veiliger verbinding maken met openbare wifi-verbindingen. Sommige zijn gratis, voor de meeste moet je betalen. PCM zet er acht op een rij, waaronder ExpressVPN en Faceless.ME. Na veel wikken en wegen vind je hier de acht beste VPN-diensten.

Edge is nog niet af, toch erg aanwezig

Microsoft is nog niet klaar met Edge. De nieuwe browser krijgt pas in 2016 ondersteuning voor plugins en loopt daarmee achter op browsers als Chrome en Firefox. Toch blijkt uit een nieuwe Developer Preview dat Edge zich behoorlijk aan het opdringen is...

Nee, Microsoft lijkt meer vooruitgang te boeken met Windows 10 Mobile. Moet ook wel, want de nieuwe Lumia's staan al te trappelen. Build 10572 is nu uit en brengt een belangrijke feature met zich mee, het synchroniseren van notifcaties met de desktop.

YouTube komt met betaalde dienst YouTube Red

Het zat er al een tijdje aan te komen, maar YouTube krijgt nu echt een betaalde versie in de vorm van YouTube Red. Voor een vast bedrag per maand kun je daar straks video's bekijken, zonder dat je door reclame wordt gestoord. Ook komen er filmpjes op uit die je niet op de onbetaalde versie van YouTube kan zien. Lees daarom: 4 nieuwe dingen aan betaalde dienst YouTube Red.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Overig

Tags: weekoverzicht