abonneren

Paypal toch niet gehackt door Anonymous

Anonymous zegt Paypal weer te hebben gehackt. 28.000 wachtwoorden van de betaaldienst zouden online gezet zijn. Paypal ontkent dit.

Hackerscollectief Anonymous, dat onder andere strijdt tegen internetcensuur en –controle, zegt Paypal te hebben gehackt. Gisteren was het 5 november en dus Guy Fawkes Day. Die dag wordt door Anonymous geëerd sinds de film V for Vendetta uitkwam. Daarin is die dag significant in de strijd tegen een controlerende en corrupte overheid. Origineel was Guy Fawkes de man die in 1605 koning James I wilde vermoorden en de House of Lords wilde opblazen. Hij wordt door Anonymous gezien als een held.

Op 5 november heeft Anonymous dan ook meestal iets speciaals in petto. De hacktivisten hebben deze keer onder andere de websites van NBC, Lady Gaga en de Australische aangevallen. De groep zei ook 28.000 wachtwoorden van Paypal te hebben buitgemaakt en gepubliceerd.

Dat laatste lijkt nu echter niet waar te zijn. De wachtwoorden behoren volgens Paypal tot de gratis open source hostingsite ZPanel. Diverse media hebben hun berichtgeving dan ook al aangepast.

In juli 2011 viel Anonymous Paypal wel degelijk aan. De reden was toen dat ondermeer Paypal betalingen van Wikileaks blokkeerde, net als een aantal creditcard-bedrijven.

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Samenleving

Tags: