abonneren

Paul Allen herhaalt patentclaim

Paul Allen, medeoprichter van Microsoft, zet zijn aanklacht wegens inbreuk op zijn patenten door. Hij heeft een aangepaste aanklacht ingediend tegen onder andere Apple, Facebook en Google. Deze aanklacht kan volgens ingewijden een serieus risico worden voor Googles Android besturingssysteem. Het gaat om technieken die websites en apps voor mobiele telefoons gebruiken.
Bijvoorbeeld om informatie te tonen en het doen van suggesties te voor andere websites, of het tonen van aan de informatie gerelateerde advertenties. Allen meent dat de huidige toepassingen zijn afgeleid van het werk dat zijn bedrijf Interval Research 10 tot 20 jaar geleden patenteerde.

De rechtbank vond zijn eerdere aanklacht niet specifiek genoeg en gaf Allen de tijd om met een meer gedetailleerde aanklacht te komen. Het gaat Allen uiteindelijk om van 11 bedrijven die volgens Allen zijn patenten gebruiken, geld los te krijgen. Als hij gelijk krijgt zijn er een groot aantal bedrijven de pineut waaronder Apple Microsoft, Facebook en Google.

Google ligt ook nog onder vuur van andere partijen. Zo menen Microsoft en Apple, dat Android door hun gepatenteerde technieken gebruikt voor aanraakschermen. Kortom de over en weer ingediende claims over patenten tussen de grote spelers op de smartphone- en tablet-markt, zullen de juristen nog wel een tijdje bezig houden.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Samenleving

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord