abonneren

Pas na 22.00 uur Spuiten en Slikken

De Nederlandse overheid heeft bepaald dat het advies van de Kijkwijzer ook op de site uitzendinggemist.nl moet gelden. Dit betekent dat sommige tv-programma's 's avonds pas na tienen te bekijken zijn.

Dit heeft de NPO (Nederlandse Publieke Omroep) vandaag bekend gemaakt. NPO-directeur Gerard Timmer twijfelt of het hier om een zinvolle maatregel gaat, omdat de commerciële omroepen deze verplichting niet hebben. De NPO geeft zelf de voorkeur aan een open familieslot, omdat ouders dan zelf kunnen bepalen wat hun kinderen op uitzendinggemist.nl kunnen kijken. Overigens is het aantal programma's pas na tienen op uitzendinggemist.nl te zien is, beperkt: vooralsnog gaat het alleen om de Spuiten en Slikken (BNN) en Dexter (VPRO). 

Geschreven door: Marc Boersma op

Category: Nieuws, Streaming media

Tags: censuur, Leeftijd, uitzendinggemist

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord