abonneren

Parrot’s nieuwste drone heeft een serieuze camera en slimme software

Dronefabrikant Parrot komt met een nieuwe, serieuze consumentendrone, de Bebop. De drone laat je zelfs live meekijken als je vliegt: je kunt de drone namelijk koppelen aan de Oculus Rift headset.

De Bebop is de opvolger van de inmiddels bekende AR Drone, die in 2010 gelanceerd werd. Wat gelijk opvalt als je naar de drone kijkt, is een kleine 14 MP camera met een fisheye lens. Die set-up zorgt ervoor dat de drone tijdens het vliegen een stabiele video in full hd kan schieten.

Vernuftige softwaretoepassingen

Door een paar vernuftige softwaretoepassingen neemt de drone veel beeld op waar automatisch stukken vanaf worden gesneden. Zo blijft de video altijd stabiel, ook als het hard waait of als de drone last heeft van turbulentie.  

Slimme set-up

Deze slimme set-up geeft de Bebop een streepje voor op zijn concurrenten zoals de modellen van Phantom, die een meer traditionele camera bezitten. Net als de vorige AR Drones kun je verbinding maken met behulp van WiFi. De Bebop is daarom uitgerust met vier antennes, die zowel 2.4GHz en 5GHz frequenties kunnen ontvangen.

Serieuze vliegers

Voor de serieuzere dronevliegers onder ons introduceert Parrot een zogenaamde Skycontroller, waarmee je de drone tot 2 kilometer verderop kunt blijven besturen. De smartphone of tablet waarmee je de drone normaal zou besturen klem je vast in het midden van het apparaat. En als dat nog niet genoeg is, kun je de Oculus Rift ook nog aan het apparaat koppelen. Met behulp van de fisheye camera kun je zo in de lucht om je heen blijven kijken, zodat je zelf door de wolken kunt zweven. Helaas duurt dat vliegen nog niet zo lang: na 12 minuten in de lucht moet je alweer naar de grond.

Behoorlijk prijzig

Hoe duur de drone gaat worden, is nog niet bekend. Alles wat Parrot over de prijs heeft losgelaten is dat hij duurder zal worden dan de Phantom drone, waar je $1000 voor neer moet leggen. Dat wordt nog wel even sparen… 

Geschreven door: Marijn Baar op

Category: Nieuws, Overig

Tags:

Laatste reactie